Spørsmål og svar

Her besvarer vi noen spørsmål som ofte stilles vedrørende elektrolysebehandling.

 

Gjør det vondt?

Opplevelsen av smerte er subjektiv og kan derfor variere fra person til person. Noen personer er mer følsomme ( lav smerteterskel ) mens andre er mindre følsomme ( høy smerteterskel ). Følsomheten kan også bli påvirket av dagsformen eller helsetilstand. Den varierer også på de forskjellige behandlingsområder på kroppen. De fleste vil være mer følsomt på overleppen en på haken.

Men den første opplevelsen av behandlingen er ikke bare avhengig av kundens smerteterskel. Intensiteten ( valgt strømstyrke ) terapeuten velger for behandlingen har også betydning. Lavere intensitet gir mindre ubehag. Høyre intensitet gir noe mer ubehag. Utfordringen for terapeuten er å finne en intensitet som er tilstrekkelig høy for å ødelegge hårsekken innen rimelig tid,men samtidig så lav at behandlingen er overkommelig for kunden. På fagspråket snakker vi om å finne en «working point» ( arbeidsintensitet ).

Når en kunde har samme hårtype på overleppen som på haken vil man velge en lavere styrke på overleppen en på haken siden følsomheten på disse to områder er forskjellige. Det samme er tilfelle om vi har to kunder med samme hårtype men den ene er mer følsomt en den andre. Da jobbes det med noe lavere intensitet hos den mer følsomme kunden og med høyere intensitet hos den andere.

Lavere strømstyrke er ikke mindre effektiv. Hver hårsekk trenger en bestemt behandlingsmengde (energimengde) som er avhengig av hårsekkens størrelse. Velger man høyre intensitet løsner håret fortere.Velger man lavere intensitet vil håret løsne litt senere. På denne måten vil hårsekken alltid få tilstrekkelig behandlingsmengde men det vil bare ta litt mer tid ved lav intensitet.

Behandlingen er altså noe ubehagelig men etter vår erfaring gruer de fleste seg mer en det er grunn til.

 

Kan man få arr?
Når behandlingen utføres korrekt skal man ikke få arr.

Er det Permanent?
Ja. Permanent betyr at den nedre halvdelen av hårsekken blir ødelagt og fjernet. Det fjernes altså mer en bare selve håret. Resultatet er at denne hårsekken aldri mer kan danne et hår. Det bare en korrekt utført elektrolysebehandling som klarer dette. I USA er det bare elektrolysebehandling som kan markedsføres som permanent hårfjerning.

Hvilke type hår kan behandles?
Vi fjerner alle slags terminal hår uavhengig av hårfargen eller hudfargen.

Er det noen bivirkninger ?
Elektrolyse har blitt brukt i over 120 år.
Det har aldri blitt oppdaget noen farlige bivirkninger. Behandlingen er noe ubehagelig og forårsaker en kortvarig rødhet og litt opphovning i behandlingsområde.

Hvor lang tid tar det ?

Dette er avhengig av hårmengde, tetthet, områdets størrelse og hårtype. Det avhenger også av hyppigheten og lengden av behandlingene. Det må tas en serie behandlinger. I begynnelsen kommer man oftere og tar lengre tid per gang. Etter hvert trappes behandlingen ned og avstand mellom behandlingene blir større mens behandlingstiden per gang avtar. Vi forklarer mer om dette når du kommer til oss for første gang

Hvilken utdannelse har vi?
Vi har utdannelse fra den " Franske Kosmetolog Skolen " i Oslo og fra "Jane Riddle Institute of Electrology " i kalifornia USA.
Vi har jobbet utlukkende med elektrolysebehandling siden 1996 og har vært medlem i Nordisk Epilasjons Forbund.

Har du flere spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon.

22 41 18 41 ELEKTROLYSE INSTITUTTET